Kornoutky nori s drůbežím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kachní prsa
  • 100 g Kuřecí prsa
  • 30 g Sezam - semena
  • 30 g Řasa Nori
  • 150 g Zelí čínské
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Rýže dušená
  • 10 g Wasabi pasta
  • 1.29 g Olej sezamový
  • 70 ml Omáčka Teriyaki
  • 40 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 44.9 mg
  • Draslík 427.4 mg
  • Vláknina 4515 mg
  • Vitamín A 4515 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní prsa bez kůže i kuřecí prsa rozkrájíme na silnější nudličky, zelenou část čínského zelí pokrájíme na slabé proužky, žampiony na tenké plátky, plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme drůbeží maso a orestujeme. Maso vyjmeme, do oleje vsypeme žampiony a osmažíme. Podlijeme vodou, omáčkou teriyaki a převaříme. Přiložíme maso, přidáme sezamová semínka, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Na plátky řasy naneseme silnější vrstvu dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme maso, žampiony, zelí, pokapeme omáčkou se sezamem z pánve a zavineme do kornoutků. Upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu