Kornoutky nori s drůbežím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 6 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 44.9 mg
- Draslík 427.4 mg
- Vláknina 4515 mg
- Vitamín A 4515 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa bez kůže i kuřecí prsa rozkrájíme na silnější nudličky, zelenou část čínského zelí pokrájíme na slabé proužky, žampiony na tenké plátky, plátky řasy nori úhlopříčně rozřízneme na trojúhelníky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme drůbeží maso a orestujeme. Maso vyjmeme, do oleje vsypeme žampiony a osmažíme. Podlijeme vodou, omáčkou teriyaki a převaříme. Přiložíme maso, přidáme sezamová semínka, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Na plátky řasy naneseme silnější vrstvu dušené rýže, potřeme pastou wasabi, přiložíme maso, žampiony, zelí, pokapeme omáčkou se sezamem z pánve a zavineme do kornoutků. Upravíme na talířky a podáváme.