Kornoutky nori s omeletou a okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 143.9 mg
- Vláknina 1357 mg
- Vitamín A 1357 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky rozklepneme vejce a rozkvedláme. Přilijeme vývar, rýžové víno, sójovou omáčku, přidáme cukr, špetku soli a mícháme, až se cukr se solí rozpustí. V pánvi rozehřejeme olej, přilijeme vaječnou směs a smažíme cca 2 minuty, než směs ztuhne. Omeletu obrátíme a dosmažíme. Salátovou okurku pokrájíme na hranolky, vychladlou omeletu nakrájíme na proužky, plátky řasy nori rozřízneme úhlopříčně na trojúhelníky, řeřichu posekáme na jemno.
-
2
Plátky řasy pokryjeme silnější vrstvou dušené rýže, potřeme troškou pasty wasabi, přiložíme okurku, plátky omelety, posypeme řeřichou a zavineme do kornoutků.
-
3
Upravíme na dezertní talířky a podáváme.