Košíčky z listového těsta s platýzem a dary moře
Suroviny
- 300 g Platýz - filety
- 100 g Krevety koktejlové předvařené 300/500
- 10 g Kopr čerstvý
- 500 g Listové těsto
- 200 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Šlehačka
- 1 polévková lžíce Kapary
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 41 g
- Sodík 419 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 336.3 mg
- Vláknina 3876.5 mg
- Vitamín A 3876.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z listového těsta vykrájíme 12 koleček o průměru 6 cm. Čtyři kolečka položíme na plech, ze zbývajících vykrojíme ve středu kolečka o průměru 3 cm. Vzniklá mezikruží umístíme po dvou na první čtyři kolečka.
-
2
Necháme 30 minut vychladit.
-
3
Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).
-
4
Zatím v kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme. Zalijeme rybím vývarem, za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty, přidáme citronovou šťávu, osolíme a opeříme. Rybu rozkrájíme na kostky o hraně 1 cm a vložíme do omáčky. Zmírníme teplotu, 4 minuty zvolna vaříme. Přidáme smetanu, kapary a worcesterskou omáčku. Nakonec vložíme krevety a povaříme 3 minuty, aby se prohřály.
-
5
Teplotu v troubě stáhneme na 180°C (plyn na stupeň 4). Vložíme košíčky a pečeme asi 10 minut, než zezlátnou.
-
6
Naplníme je rybí směsí, ozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.