Košíčky z listového těsta s platýzem a dary moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Platýz - filety
  • 100 g Krevety koktejlové předvařené 300/500
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 500 g Listové těsto
  • 200 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Šlehačka
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 336.3 mg
  • Vláknina 3876.5 mg
  • Vitamín A 3876.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z listového těsta vykrájíme 12 koleček o průměru 6 cm. Čtyři kolečka položíme na plech, ze zbývajících vykrojíme ve středu kolečka o průměru 3 cm. Vzniklá mezikruží umístíme po dvou na první čtyři kolečka.

  • 2

    Necháme 30 minut vychladit.

  • 3

    Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).

  • 4

    Zatím v kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme mouku a mícháme. Zalijeme rybím vývarem, za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme 3 minuty, přidáme citronovou šťávu, osolíme a opeříme. Rybu rozkrájíme na kostky o hraně 1 cm a vložíme do omáčky. Zmírníme teplotu, 4 minuty zvolna vaříme. Přidáme smetanu, kapary a worcesterskou omáčku. Nakonec vložíme krevety a povaříme 3 minuty, aby se prohřály.

  • 5

    Teplotu v troubě stáhneme na 180°C (plyn na stupeň 4). Vložíme košíčky a pečeme asi 10 minut, než zezlátnou.

  • 6

    Naplníme je rybí směsí, ozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu