Jogurtové muffiny s kukuřicí, paprikou a sýrem
Suroviny
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 150 g Polenta instantní
- 150 g Mouka polohrubá
- 150 g Sýr Čedar
- 300 g Jogurt bílý choceňský smetanový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 špetka Jedlá soda
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 0.08 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 33 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 100.7 mg
- Draslík 244.6 mg
- Vláknina 5423.5 mg
- Vitamín A 5423.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Malé omyté papriky (zelenou a červenou) spolu s malou chilli papričkou rozpůlíme, odstraníme semínka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Sterilovanou sladkou kukuřici scedíme a necháme okapat. Do mísy vsypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Vše promícháme s nastrouhaným sýrem (80 g), dochutíme solí a pepřem.
-
2
V menší misce vyšleháme olivový olej s vejcem a postupně zašleháme smetanový jogurt. Tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce, těsto dobře promícháme, poté přidáme papriky s kukuřicí a znovu vše důkladně promícháme.
-
3
Formu na 12 ks muffinů vytřeme olivovým olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 - 35 minut. Po upečení je necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, poté vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.