Muffiny s Mozarelou a rajčaty
Suroviny
- 120 g Mozzarela na pizzu 40%
- 250 g Mouka polohrubá
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- 2.5 dl Smetana
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Koriandr
- 0.08 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 43 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 493.1 mg
- Vláknina 5900.7 mg
- Vitamín A 5900.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formičky na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
-
2
Omyté rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Rajčata i Mozzarelu pokrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Omytou bazalku s koriandrem drobně pokrájíme. Stroužek česneku prolisujeme a očištěné šalotky krájíme nadrobno. Bylinky s šalotkou a česnekem přidáme do mísy k rajčatům. Ještě přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva, sůl a pepř. Vše promícháme. V druhé misce vyšleháme vejce s olivovým olejem a smetanou, přidáme je k zelenině i sýru. Znovu vše dobře vymícháme a naplníme formiček. Dáme péct do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 minut. Poté je necháme vychladnout asi 3 minuty. Muffiny vložíme do papírových košíčků a podáváme je teplé nebo studené.