Krevetové tapas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 6 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 121.3 mg
- Vláknina 4106.3 mg
- Vitamín A 4106.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupané krevety dáme do mísy a pokapeme je šťávou z jednoho citrónu. Menší červenou papriku rozkrojíme a odstraníme jadérka. Cibuli a česnek oloupeme, spolu s paprikou nasekáme nadrobno, přidáme do misky ke krevetám.
-
2
Zalijeme olejem, osolíme, opepříme, všechny suroviny důkladně promícháme a dáme na hodinu do lednice odležet.
-
3
Před podáváním krevety několik minut prohřejeme.