Bramborový chléb s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 45 g Cukr krupice
  • 7 g Droždí sušené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Mák - semena
  • 3 g Tuk
  • 60 ml Voda pitná
  • 240 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 189.3 mg
  • Vláknina 6111.6 mg
  • Vitamín A 6111.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku s teplou vodou nasypeme droždí a rozmícháme. Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, mléko, promícháme, přilijeme vodu s droždím, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. To důkladně prohněteme, aby bylo vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout nejméně hodinu. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a necháme ještě hodinu kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut.

Komentáře k receptu