Bramborový chléb s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 5 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 189.3 mg
- Vláknina 6111.6 mg
- Vitamín A 6111.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku s teplou vodou nasypeme droždí a rozmícháme. Do mísy vložíme rozmačkané vařené brambory, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, mléko, promícháme, přilijeme vodu s droždím, přisypeme mouku, špetku soli a vypracujeme těsto. To důkladně prohněteme, aby bylo vláčné. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout nejméně hodinu. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a necháme ještě hodinu kynout. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 45 minut.