Patizony nakládané s mrkví a cibulí

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 90 g Sůl
  • 150 g Kopr
  • 120 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Koriandr
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
  • 1.4 l Voda pitná
  • 0.4 l Ocet vinný
  • 1 kg Dýně
  • 0.5 kg Cibule červená
  • 0.5 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 3496 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 350.5 mg
  • Vláknina 6962.5 mg
  • Vitamín A 6962.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé malé patizony omyjeme, u stopky kousek vyřízneme, mrkev i červenou cibuli oloupeme. Malé patizony následně rozčtvrtíme, mrkev a cibuli pokrájíme na kolečka.

  • 2

    Zeleninu dáme do hluboké porcelánové mísy a dobře promícháme se solí. Mísu přikryjeme a uložíme na 12 hodin do chladničky.

  • 3

    Druhý den vymačkáme šťávu, kterou zelenina se solí pustila, slijeme ji a zeleninu plníme volně do sklenic. Prokládáme ji přitom čerstvým opraným koprem.

  • 4

    Slitou šťávu ze zeleniny doplníme vodou na objem 1,5 l, vlijeme do hrnce a uvedeme do varu. Přidáme vinný ocet, cukr, koriandr, hořčičné semínko se 6 zrnky pepře a konzervační prostředek, vše 5 minut povaříme.

  • 5

    Horkým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích, které ihned poté uzavřeme. Skladujeme na temném a suchém místě. Takto připravenou nakládanou zeleninu můžeme konzumovat za 7 - 10 dnů.

Komentáře k receptu