Jogurtové muffiny s burskými oříšky a růžovým pepřem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 80 g Ořechy burské pražené
  • 300 g Jogurt bílý choceňský smetanový
  • 80 g Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barvy
  • 1 ks Kypřící prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.58 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 289 mg
  • Vláknina 8343 mg
  • Vitamín A 8343 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme loupané, nadrobno pokrájené burské oříšky, růžový pepř a směs promícháme. Ve druhé misce v bílém smetanovém jogurtu vyšleháme vejce se solí. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a petrželku drobně pokrájíme. K vejcím přimícháme olej i petrželku. Poté směs přilijeme k mouce, těsto dobře vymícháme a naplníme jím formičky na muffiny do dvou třetin. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova přibližně 25 minut. Upečené muffiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme z formy, vložíme do košíčků a vychladlé podáváme.

Komentáře k receptu