Jogurtové muffiny s burskými oříšky a růžovým pepřem
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
- 80 g Ořechy burské pražené
- 300 g Jogurt bílý choceňský smetanový
- 80 g Olej sezamový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř 4 barvy
- 1 ks Kypřící prášek do pečiva
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.58 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 41 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 289 mg
- Vláknina 8343 mg
- Vitamín A 8343 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na 12 kusů muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, přidáme loupané, nadrobno pokrájené burské oříšky, růžový pepř a směs promícháme. Ve druhé misce v bílém smetanovém jogurtu vyšleháme vejce se solí. Omyjeme petrželovou nať, vodu setřepeme a petrželku drobně pokrájíme. K vejcím přimícháme olej i petrželku. Poté směs přilijeme k mouce, těsto dobře vymícháme a naplníme jím formičky na muffiny do dvou třetin. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do zlatova přibližně 25 minut. Upečené muffiny necháme vychladnout asi 3 minuty, poté je vyjmeme z formy, vložíme do košíčků a vychladlé podáváme.