Ruské vareňje z černého rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 1500 g Cukr moučkový
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kg Černý rybíz
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bobulky černého rybízu otrháme ze stopek a zbavíme suchých zbytků okvětí. Potom je ve vlahé vodě dobře omyjeme, opláchneme studenou vodou a dáme na síto okapat.

  • 2

    Mezitím z cukru a 200 ml vody uvaříme sirup, vsypeme do něho připravené rybízové bobulky a necháme na slabém ohni 40 - 50 minut vařit.

  • 3

    Vystydlé vareňje nalijeme do sklenic, dobře uzavřeme a na suchém studeném místě uložíme.

Komentáře k receptu