Ruské vareňje z černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bobulky černého rybízu otrháme ze stopek a zbavíme suchých zbytků okvětí. Potom je ve vlahé vodě dobře omyjeme, opláchneme studenou vodou a dáme na síto okapat.
-
2
Mezitím z cukru a 200 ml vody uvaříme sirup, vsypeme do něho připravené rybízové bobulky a necháme na slabém ohni 40 - 50 minut vařit.
-
3
Vystydlé vareňje nalijeme do sklenic, dobře uzavřeme a na suchém studeném místě uložíme.