Malinové vareňje
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 88 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 30.6 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maliny opláchneme a přebereme, ze středu vytrhneme zdužnatělou osu, položíme je na mísu a zasypeme polovinou cukru. Mísu zakryjeme a uložíme do chladna na 5 hodin.
-
2
Ze šťávy, kterou maliny pustí a ze zbylého cukru svaříme sirup, necháme ho trochu vychladnout. Do sirupu pak vložíme maliny, nádobou opatrně potřásáme, aby se maliny do sirupu ponořily. Poté směs povaříme, až je sirup správně hustý, dáme jej vychladnout. Ovoce je správně uvařené, když kapka sirupu na talířku uchová tvar a ovoce je v sirupu rovnoměrně rozloženo.
-
3
Vychladlé malinové vareňje naplníme do sklenic, dobře uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.