Višňové vareňje

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 1500 g Cukr moučkový
  • 250 ml Voda pitná
  • 100 ml Brandy
  • 1 kg Višně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 35.2 mg
  • Vláknina 640 mg
  • Vitamín A 640 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Višně přebereme, omyjeme ve studené vodě, vypeckujeme a vložíme na mísu. Zasypeme je polovinou cukru, přidáme šťávu odkapanou při vypeckování a necháme asi 5 hodin v chladnu.

  • 2

    Potom vyluhovanou šťávu slijeme, je-li potřeba, doplníme vodou na 250 ml, přidáme druhou polovinu cukru a svaříme na sirup. Do vařícího se sirupu vsypeme proslazené višně a na mírném ohni je povaříme.

  • 3

    Že je ovoce správně uvařené poznáme, když na talířek kápneme sirup a kapka uchová svůj tvar, navíc ovoce neplave na povrchu, ale je v sirupu rovnoměrně rozloženo.

  • 4

    Do vlažné zavařeniny přimícháme koňak, vareňje naplníme do sklenic, dobře uzavřeme a uložíme na suché chladné místo.

Komentáře k receptu