Rýžový salát se zeleninou a šunkou
Suroviny
- 350 g Rýže Basmati
- 150 g Hrášek mražený
- 250 g Šunka dušená
- 150 g Celer řapíkatý
- 150 g Čekanka
- 600 ml Voda pitná
- 70 ml Pomerančová šťáva
- 1.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule červená
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máta
- 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 11 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 240.5 mg
- Vláknina 6930.2 mg
- Vitamín A 6930.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šunku nakrájíme na nudličky, očištěný řapíkatý celer na proužky, cibuli na kolečka. Čekanku očistíme a nakrájíme na nudličky. Petržel a mátu nasekáme najemno.
-
2
Na dresink rozmícháme pomerančovou šťávu, olej a hořčici.
-
3
Rýži zalijeme vroucí vodou a na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Pokud v rýži zbyla voda, přesypeme rýži do cedníku a necháme okapat.
-
4
Rýži vsypeme do mísy a promícháme s hráškem. Do vychladlé rýže vmícháme zbylé ingredience, přelijeme dresinkem a dobře promícháme.