Moldavský ořechový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 34 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 230.5 mg
- Draslík 63.7 mg
- Vláknina 223.2 mg
- Vitamín A 223.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na kousky a namočíme je do mléka, umeleme 150 g jader vlašských ořechů a rozpustíme máslo. Z vajec oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
-
2
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme do nich ořechy, namočenou žemli a rozpuštěné máslo. Směs dobře promícháme, opatrně vmícháme bílkový sníh a směsí naplníme formu vymazanou máslem a vysypanou strouhankou.
-
3
Pudink pečeme v troubě při střední teplotě 30-40 minut.
-
4
Hotový pudink vyklopíme z formy a nakrájíme na porce, které přelijeme zavařeninou.