Arménský rosol z červeného vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 0 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 109.8 mg
- Vláknina 1406 mg
- Vitamín A 1406 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vložíme 2 kolečka citronu bez jadérek a 3 ks hřebíčku, vsypeme cukr, přidáme med, namočenou želatinu a vše zalijeme 350 ml horké vody.
-
2
Za stálého míchání směs uvedeme do varu, přilijeme červené víno, vsypeme vanilkový cukr, promícháme a odstavíme z ohně.
-
3
Horký roztok přecedíme, necháme trochu ochladit a nalijeme do misek.
-
4
Rosol podáváme chlazený a ozdobený čtvrtkami koleček citronu.