Uzvar, ukrajinský kompot ze sušeného ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrušky sušené
  • 40 g Višně sušené bez pecky
  • 50 g Křížaly (sušená jablka)
  • 50 g Švestky sušené vypeckované
  • 30 g Hrozinky
  • 80 g Med včelí
  • 100 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 168.3 mg
  • Vláknina 14559 mg
  • Vitamín A 14559 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce dobře omyjeme, větší kusy překrájíme, zalijeme 0,5 l vody a necháme ho nejméně 2 hodiny namočené.

  • 2

    Potom k němu přidáme hřebíček a kousek skořicové kůry a pod pokličkou na mírném ohni vaříme. Když ovoce změkne, přidáme k němu cukr a med, znovu uvedeme do varu, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.

  • 3

    Vychladlý hustý uzvar ochutíme citronovou šťávou, rozdělíme do kompotových misek a podáváme.

Komentáře k receptu