Estonské smažené sněhové noky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 70 g Solamyl
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 220 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.58 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 26.2 mg
  • Vláknina 880 mg
  • Vitamín A 880 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky naředíme 2 lžícemi teplé vody a napěníme je.

  • 2

    Hladkou mouku smícháme se Solamylem, v pánvi na másle lehce osmahneme do světle žluté barvy, zalijeme 200 ml vařící vody s cukrem, rozmícháme, sejmeme z ohně a metlou všleháme žloutky. Do směsi pak opatrně vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Těsto nabíráme lžící jako noky, vkládáme na rozehřátý olej a na velmi mírném ohni je smažíme, až noky ztuhnou a zezlátnou. Osmažené noky necháme na mřížce okapat.

  • 4

    Noky podáváme posypané moučkovým cukrem a zdobíme krémem z ušlehané smetany smíchané se 2 lžícemi moučkového cukru a malinovou zavařeninou.

Komentáře k receptu