Moskevský koláč s čerstvým ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 320 g Mouka polohrubá
  • 350 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Meruňky
  • 150 g Jahody
  • 150 g Maliny
  • 100 g Borůvky
  • 100 g Ostružiny
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 192.9 mg
  • Vláknina 6877.2 mg
  • Vitamín A 6877.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polohrubou mouku smícháme s vlažným mlékem, vejci, cukrem, 150 g rozpuštěného másla a vanilkovým cukrem. Vypracujeme těsto, které necháme v chladnu asi půl hodiny odpočinout.

  • 2

    Mezitím svaříme 250 g nakrájených vypeckovaných meruněk s trochou vody a 200 g cukru na řidší kaši.

  • 3

    Z odleženého těsta vyválíme kulatou placku silnou asi 5 mm, kterou vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy, potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící teplé vody a dáme na 15-20 minut do horké trouby péci. Jakmile těsto zrůžoví, zmírníme teplotu a po 5-7 minutách koláč vyjmeme, necháme vychladnout a vyndáme z formy.

  • 4

    Potom na něj vyrovnáme směs drobného ovoce, které zalijeme povařenými meruňkami.

  • 5

    Koláč naporcujeme a podáváme, může být dochucen zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu