Bramborový salát s listovou zeleninou
Suroviny
- 100 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
- 800 g Brambory vařené ve slupce
- 130 g Žampiony - sterilované
- 150 g Cibule červená
- 50 g Salát Polníček
- 50 g Salát hlávkový
- 50 g Potočnice
- 50 g Salát Lollo Biondo
- 50 g Salát listový Dubáček
- 10 g Paprika mletá sladká
- 150 g Žervé
- 150 g Jogurt bílý
- 15 g Křen
- 6 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1948 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 24.6 mg
- Draslík 1093.2 mg
- Vláknina 20110 mg
- Vitamín A 20110 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Listy salátů omyjeme, otřepeme a natrháme na větší kusy, žampiony scedíme, necháme okapat, plátky bresaoly pokrájíme na nudličky.
-
2
Žervé rozšleháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný křen, brambory, žampiony, dvě třetiny cibule a promícháme. Listovou zeleninu upravíme na talíře, doprostřed naneseme porce bramborového salátu, ozdobíme zbylými kroužky cibule, posypeme mletou paprikou, nudličkami bresaoly a podáváme.