Bramborový salát s matjesy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené
  • 200 g Jablka
  • 200 g Čekanka
  • 400 g Matjesy - filet
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 40 g Majonéza
  • 30 g Křen
  • 10 g Med včelí
  • 4 g Kmín celý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 25 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1345 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 1036.6 mg
  • Vláknina 16102.5 mg
  • Vitamín A 16102.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Pokapeme ji citronovou šťávou, aby nezhnědla. Listy červené čekanky natrháme na menší kousky, matjesy pokrájíme na kostičky, ořechy nadrtíme, vychladlé brambory rozkrájíme na silnější plátky.

  • 2

    Do salátové mísy vlijeme smetanu, přidáme majonézu, strouhaný křen, med, kmín, sůl, mletý pepř a posekaný kopr. Důkladně rozmícháme, přisypeme brambory, jablka, matjesy a promícháme.

  • 3

    Na talířky upravíme listy čekanky, doprostřed naneseme bramborový salát s matjesy, posypeme drcenými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu