Bramborový salát s matjesy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1345 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 1036.6 mg
- Vláknina 16102.5 mg
- Vitamín A 16102.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, rozkrojíme napůl, vyřízneme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Pokapeme ji citronovou šťávou, aby nezhnědla. Listy červené čekanky natrháme na menší kousky, matjesy pokrájíme na kostičky, ořechy nadrtíme, vychladlé brambory rozkrájíme na silnější plátky.
-
2
Do salátové mísy vlijeme smetanu, přidáme majonézu, strouhaný křen, med, kmín, sůl, mletý pepř a posekaný kopr. Důkladně rozmícháme, přisypeme brambory, jablka, matjesy a promícháme.
-
3
Na talířky upravíme listy čekanky, doprostřed naneseme bramborový salát s matjesy, posypeme drcenými ořechy a podáváme.