Pečený bůček plněný uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Vepřový bok
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 889 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 231 mg
  • Vláknina 525 mg
  • Vitamín A 525 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z vařeného uzeného masa vytvarujeme váleček. Vepřový bok zbavíme kůže i kostí a paličkou jej silně naklepeme, abychom získali tenký plát ve tvaru obdélníku. Ten osolíme, posypeme kmínem a do jeho středu položíme uzené maso. Bůček s uzeným masem svineme, převážeme režnou nití, osolíme, okmínujeme, potřeme sádlem a v zakryté předehřáté troubě bez podlévání vodou upečeme. Maso vyjmeme, zbavíme niti, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře.

  • 2

    Šťávu v pekáči zahustíme Solamylem, rozmíchaným ve vodě, krátce povaříme a omáčkou přelijeme porce masa.

Komentáře k receptu