Pečený bůček plněný uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 91 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 80.1 mg
- Draslík 231 mg
- Vláknina 525 mg
- Vitamín A 525 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vařeného uzeného masa vytvarujeme váleček. Vepřový bok zbavíme kůže i kostí a paličkou jej silně naklepeme, abychom získali tenký plát ve tvaru obdélníku. Ten osolíme, posypeme kmínem a do jeho středu položíme uzené maso. Bůček s uzeným masem svineme, převážeme režnou nití, osolíme, okmínujeme, potřeme sádlem a v zakryté předehřáté troubě bez podlévání vodou upečeme. Maso vyjmeme, zbavíme niti, nakrájíme na plátky a upravíme na talíře.
-
2
Šťávu v pekáči zahustíme Solamylem, rozmíchaným ve vodě, krátce povaříme a omáčkou přelijeme porce masa.