Nemíchaná švestková povidla

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.125 dl Ocet
  • 12 kg Švestky
  • 2.5 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1520 kcal
  • Sacharidy 387 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 387 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1889 mg
  • Vláknina 33600 mg
  • Vitamín A 33600 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé, omyté a vypeckované švestky dáme do nízkého širokého hrnce. Posypeme cukrem, zalijeme octem, dobře promícháme, přiklopíme poklicí a necháme celou noc v hrnci. Následovně postavíme na sporák a bez míchání přivedeme k varu. Švestky vaříme hodinu na prudkém ohni, poté oheň snížíme a pomalu necháme na mírném ohni probublávat dalších 5 hodin.

  • 2

    Povidla stáhneme ze sporáku, promícháme a ještě horká naplníme do sklenek, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do sterilizačního hrnce s vodou a sterilizujeme 15 minut. Vyndáme je z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném, tmavém místě.

Komentáře k receptu