Rajčata plněná zeleninovou náplní
Suroviny
- 200 g Sýr Čedar
- 100 g Jogurt bílý
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 80 g Sýr Gouda 45%
- 20 g Petržel - nať
- 6 ml Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Brambory
- 1 ks Kedlubna
- 2 ks Hrušky
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 141 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 77.9 mg
- Draslík 436.9 mg
- Vláknina 9511.2 mg
- Vitamín A 9511.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené mrkve s vařenými brambory nakrájíme na malé kostičky do misky. Přidáme oloupanou nastrouhanou kedlubnu, hrušky zbavené jádřinců, okurku také rozkrájíme na malé kostky a vložíme do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme na kostičky pokrájený sýr. Nakonec ochutíme solí, pepřem, majonézu, smetanu a jogurt, ještě jednou promícháme.
-
2
Z omytých rajčat odřízneme vršky, lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek. Rajčata naplníme připravenou náplní a rozdělíme podle porcí do jednotlivých salátových misek. Porce ozdobíme lžící zakysané smetany, nastrouhaným sýrem a nakonec posekanou petrželovou natí.