Dvoubarevné roládky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Citronová kůra
  • 25 g Čokoláda hořká
  • 25 g Tuk
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 420 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 48.7 mg
  • Draslík 27.1 mg
  • Vláknina 3191 mg
  • Vitamín A 3191 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Postupně přiléváme rozkvedlané vejce a stále šleháme. Do ušlehané hmoty přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmícháme strouhanou citronovou kůru, do druhé přimícháme mírně roztavenou čokoládu. Každé těsto vyválíme na stejně velký obdélníkový plát a obě těsta rozřízneme po délce napůl.

  • 2

    Na pracovní stůl nejdříve položíme půlku čokoládového těsta, na ni položíme polovinu citronového těsta, opět položíme čokoládové těsto a poslední vrstvou bude zbytek citronového těsta. Takto navršená těsta zavineme do roládky a necháme půl hodiny v lednici ztuhnout. Plech potřeme tukem, roládku nakrájíme na plátky, které naplocho vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 10 až 12 minut.

  • 3

    Vychladlé sušenky upravíme na mísu a podáváme.

Komentáře k receptu