Citronová esíčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 g Cukr krupice
  • 30 g Citronová kůra
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Cukr moučkový
  • 20 g Tuk
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 15 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 48.2 mg
  • Draslík 124.9 mg
  • Vláknina 3645.3 mg
  • Vitamín A 3645.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme strouhanou citronovou kůru, cukr, přidáme měkké máslo a vyšleháme. Vejce rozkvedláme a pomalu zašleháváme do máslové směsi, přilijeme citronovou šťávu a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku s kypřícím práškem, přilijeme lžíci mléka a vypracujeme těsto. Rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vyválíme malé válečky a stočíme do tvaru esíček. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj esíčka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C zhruba 20 minut.

  • 2

    Esíčka necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, upravíme na servírovací talíř a podáváme.

Komentáře k receptu