Třešňové bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 13 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 46.3 mg
- Draslík 38.5 mg
- Vláknina 1680 mg
- Vitamín A 1680 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme máslo a zpracujeme tak, že vznikne drobivá směs. Přimícháme rozinky, pokrájené kandované třešně, přidáme vejce, přilijeme mléko a vypracujeme měkké těsto.
-
2
Plech potřeme tukem, z těsta vytvarujeme 8 stejných koulí, které rozmáčkneme na silnější placky, vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut. Placky se během pečení trochu nafouknou.
-
3
Bochánky necháme vychladnout, upravíme na servírovací tác a podáváme s marmeládou.