Jablkové bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 230 g Samokypřicí mouka
  • 15 g Cukr krupice
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 120 g Jablka
  • 30 g Melasa
  • 25 g Tuk
  • 60 g Máslo arašídové
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 46.6 mg
  • Draslík 153.9 mg
  • Vláknina 2805 mg
  • Vitamín A 2805 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobenka. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k drobence. Přilijeme mléko, melasu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrojíme 8 větších koleček. Plech pomažeme tukem, položíme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut.

  • 2

    Vychladlé bochánky upravíme na talířky a podáváme s arašídovým máslem.

Komentáře k receptu