Jablkové bochánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 46.6 mg
- Draslík 153.9 mg
- Vláknina 2805 mg
- Vitamín A 2805 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, cukr a sůl, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky, až vznikne drobenka. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince, dužinu nakrájíme na kostičky a přidáme k drobence. Přilijeme mléko, melasu, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrojíme 8 větších koleček. Plech pomažeme tukem, položíme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 220°C asi 10 minut.
-
2
Vychladlé bochánky upravíme na talířky a podáváme s arašídovým máslem.