Koláč s kandovaným ovocem a medem
Suroviny
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 8 g Nové koření celé
- 100 g Rozinky tmavé
- 30 g Pomerančová kůra
- 60 g Med včelí
- 25 g Tuk
- 130 g Máslo čerstvé
- 250 g Kandované ovoce
- 130 ml Mléko polotučné
- 80 ml Pomerančová šťáva
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 19 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 85.4 mg
- Draslík 268.6 mg
- Vláknina 5135.8 mg
- Vitamín A 5135.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, kypřící prášek, mleté nové koření, promícháme, přidáme měkké máslo a zapracujeme do mouky tak, že vznikne drobivá směs. Přisypeme kandované ovoce, rozinky, strouhanou pomerančovou kůru, přidáme vejce, přilijeme mléko, pomerančovou šťávu, med a vypracujeme řidší těsto. Formu vymažeme tukem, přilijeme těsto, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 1 hodinu.