Kávové řezy s mandlemi
Suroviny
- 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Kypřicí prášek do pečiva
- 80 g Cukr krupice
- 15 g Káva instantní
- 25 g Tuk
- 80 g Samokypřicí mouka
- 75 g Cukr krystal
- 30 g Máslo čerstvé
- 8 g Nové koření mleté
- 100 g Máslo čerstvé
- 50 g Smetana 12% (konzumní)
- 50 g Mandle
- 100 ml Mléko polotučné
- 15 ml Mléko nízkotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 23 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 340 mg
- Vláknina 4724.5 mg
- Vitamín A 4724.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, kyřící prášek, cukr a promícháme. Do druhé mísy nalijeme mléko a smetanu, přisypeme instantní kávu, rozpustíme, přidáme vejce, rozpuštěné máslo a vyšleháme. Směs přidáme do mísy s moukou, přisypeme drcené mandle a vypracujeme těsto. Formu vymažeme tukem a naplníme těstem.
-
2
V misce smícháme samokypřící mouku s krystalovým cukrem, přidáme mleté nové koření, 1 lžíci nízkotučného mléka, máslo a vypracujeme drobenku. Nasypeme rovnoměrně na těsto ve formě, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 1 hodinu.
-
3
Těsto necháme vychladnout ve formě, potom vyklopíme, nakrájíme na řezy a podáváme.