Vejce plněná sardinkovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 283.3 mg
- Draslík 292.6 mg
- Vláknina 2184.4 mg
- Vitamín A 2184.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce ve vroucí vodě povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme. Seřízneme vršky, malou lžičkou vydlabeme žloutky, spolu se sardinkami, na kousky nakrájeným máslem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a nakrájenou paprikou je rozšleháme na hladkou pěnu. Tu umístíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme uvařené bílky. Uříznuté špičky potřeme zbylou pěnou a nalepíme je na vršek naplněných vajec.
-
2
Vejce spolu s listy hlávkového salátu, nakrájenou kapií a pokrájenými okurkami aranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, následně podáváme.