Vejce plněná sardinkovou pěnou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sardinky v oleji
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Salát hlávkový
  • 3 ml Kandovaná citronová kůra
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Kapie
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 283.3 mg
  • Draslík 292.6 mg
  • Vláknina 2184.4 mg
  • Vitamín A 2184.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce ve vroucí vodě povaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme. Seřízneme vršky, malou lžičkou vydlabeme žloutky, spolu se sardinkami, na kousky nakrájeným máslem, solí, pepřem, citrónovou šťávou a nakrájenou paprikou je rozšleháme na hladkou pěnu. Tu umístíme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a plníme uvařené bílky. Uříznuté špičky potřeme zbylou pěnou a nalepíme je na vršek naplněných vajec.

  • 2

    Vejce spolu s listy hlávkového salátu, nakrájenou kapií a pokrájenými okurkami aranžujeme na jednotlivé dezertní talířky, následně podáváme.

Komentáře k receptu