Obložená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 33 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 312.7 mg
- Draslík 99 mg
- Vláknina 3934.4 mg
- Vitamín A 3934.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí vody v kastrůlku opatrně klademe vejce, která 10 minut povaříme natvrdo. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout. Oloupeme, překrojíme na půlky.
-
2
Na střed dezertních talířků rozdělíme vlašský salát, na povrch salátu položíme kolečko papriky, do středu papriky umístíme půlku vejce. Přes vejce nalijeme majonézu, posypeme sladkou paprikou, pepřem a ozdobíme drobně nasekanou petrželovou natí, podáváme.