Sýrový koláč s pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 230 g Samokypřicí mouka
  • 8 g Sůl
  • 10 g Hořčice v prášku
  • 50 g Sýr Čedar
  • 40 g Pažitka
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 0.8 g Tuk
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 43 mg
  • Draslík 71.2 mg
  • Vláknina 1630 mg
  • Vitamín A 1630 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, sůl, práškovou hořčici, polovinu strouhaného Čedaru, posekanou pažitku, vše promícháme. Přidáme měkké máslo, vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme na plát o velikosti plechu. Plech potřeme tukem, položíme na něj těsto, posypeme zbytkem sýra, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C přibližně půl hodiny.

  • 2

    Upečený koláč necháme vychladnout, naporcujeme, upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu