Vánoční hvězdičky s punčovou náplní
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Piškoty dětské kulaté
- 20 g Cukr vanilka
- 40 g Cukr vanilka
- 130 g Cukr moučkový
- 130 g Cukr moučkový
- 50 g Tuk ztužený
- 250 g Hera
- 50 g Hera
- 150 g Hera
- 70 ml Punč
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek sušený
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 19 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 75.1 mg
- Draslík 29.8 mg
- Vláknina 1972.8 mg
- Vitamín A 1972.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosejeme mouku, přidáme vanilkový cukr, skořici, volně změklou Heru, cukr, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, žloutky. Nakonec podle potřeby na hustotu těsta vlijeme mléko a vypracujeme hladké těsto.
-
2
Na moukou posypaném vále těsto ihned rozválíme na velký plát, silný 3 mm. Formičkou z těsta vykrajujeme hvězdičky, které skládáme vedle sebe na Herou vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu a přeložíme je na kovovou mřížku, kde vychladnou úplně.
-
3
Rozdrcené piškoty pokapeme punčem, rukou prohněteme a necháme chvilku odstát. Při pokojové teplotě změklou Heru nakrájíme do misky, přidáme žloutky, vanilkový a moučkový cukr a dobře vyšleháme na hladkou hmotu. Přidáme namočené piškoty a ještě prošleháme na hladkou náplň. Ve vodní lázní, za stálého míchání rozpustíme čokoládu s Herou.
-
4
Vychladlé hvězdičky naplníme připravenou náplní, slepíme po dvou k sobě. Nakonec je potřeme připravenou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.