Medový chlebíček s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 5 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 112.1 mg
- Vláknina 2578 mg
- Vitamín A 2578 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme chlebovou mouku, sůl, droždí, promícháme, přilijeme vlažnou vodu, olej, med a vypracujeme těsto. Důkladně prohněteme, poté necháme hodinu kynout. Datle zbavíme pecek, nakrájíme na malé kousky a spolu se sezamem přimícháme do těsta. Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem, naplníme těstem a necháme ještě půl hodiny kynout. Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při 220°C do zlatova.
-
2
Chlebíček vyklopíme, necháme vychladnout. Krájíme na slabé krajíčky, upravíme na talířky a podáváme.