Hrozinkoví šnečci s oříšky
Suroviny
- 100 g Cukr třtinový
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr krupice
- 10 g Droždí sušené
- 5 g Sůl
- 100 g Hrozinky
- 50 g Ořechy lískové
- 120 g Cukr krupice
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 240 ml Mléko polotučné
- 300 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 21 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 106.8 mg
- Draslík 246 mg
- Vláknina 8366.7 mg
- Vitamín A 8366.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme rozpuštěné máslo a mléko, přidáme sůl, cukr, hladkou mouku a nakonec vmícháme sušené droždí. Znětením vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Zatím si připravíme krém.
-
2
V hrnci svaříme mléko a odstavíme. Vmícháme cukr, mouku a vejce dohladka a na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přisypeme hrozinky a nasekané lískové ořechy a necháme vychladnout.
-
3
Z těsta vyválíme 10 cm dlouhé a 3 cm široké pláty, natřeme je hotovým krémem, pevně svineme a rozložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Necháme je ještě 20 minut kynout, potom posypeme třtinovým cukrem a pečemem 20 minut na 200°C.