Chlebové bochánky s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mouka chlebová
  • 10 g Droždí sušené
  • 60 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 80 g Kandované ovoce
  • 80 g Med včelí
  • 100 g Máslo arašídové
  • 25 g Tuk
  • 300 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 204.3 mg
  • Vláknina 3276.7 mg
  • Vitamín A 3276.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, máslo, promícháme, přilijeme vlažné mléko a důkladně prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Přisypeme kandované ovoce, těsto znovu důkladně prohněteme, aby se spojilo s ovocem. Z těsta vytvarujeme 12 stejných bochánků, které vyskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout další hodinu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.

  • 2

    Ještě teplé bochánky potřeme medem a necháme vychladnout. Upravíme po dvou kusech na talířky a podáváme s máslem.

Komentáře k receptu