Chlebové bochánky s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 18 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 204.3 mg
- Vláknina 3276.7 mg
- Vitamín A 3276.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušené droždí, cukr, sůl, máslo, promícháme, přilijeme vlažné mléko a důkladně prohněteme. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout. Přisypeme kandované ovoce, těsto znovu důkladně prohněteme, aby se spojilo s ovocem. Z těsta vytvarujeme 12 stejných bochánků, které vyskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout další hodinu. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi 20 minut dozlatova.
-
2
Ještě teplé bochánky potřeme medem a necháme vychladnout. Upravíme po dvou kusech na talířky a podáváme s máslem.