Moldavská zelená rajčata s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 181 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 122.4 mg
- Vláknina 6732.4 mg
- Vitamín A 6732.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší zelená rajčata a oloupanou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, nadrobno nasekáme cibuli, celerovou nať, petrželku a prolisujeme česnek.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata, cibuli, mrkev a zelené natě, osmahneme, zalijeme horkou vodou a přikryté dusíme půl hodiny, podle potřeby ještě podléváme horkou vodou.
-
3
Když rajčata změknou, přidáme utřený česnek, odstavíme z ohně a necháme asi půl hodiny rozležet.
-
4
Podáváme studené jako přílohu k masu nebo samostatně jako salát, nebo předkrm.