Moldavská zelená rajčata s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Voda pitná
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata zelená
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 122.4 mg
  • Vláknina 6732.4 mg
  • Vitamín A 6732.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší zelená rajčata a oloupanou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, nadrobno nasekáme cibuli, celerovou nať, petrželku a prolisujeme česnek.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata, cibuli, mrkev a zelené natě, osmahneme, zalijeme horkou vodou a přikryté dusíme půl hodiny, podle potřeby ještě podléváme horkou vodou.

  • 3

    Když rajčata změknou, přidáme utřený česnek, odstavíme z ohně a necháme asi půl hodiny rozležet.

  • 4

    Podáváme studené jako přílohu k masu nebo samostatně jako salát, nebo předkrm.

Komentáře k receptu