Lobio – fazole po gruzínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Fazole
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 4 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Celer - nať
  • 4 polévková lžíce Pórek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.5 mg
  • Vláknina 4674.7 mg
  • Vitamín A 4674.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přes noc namočíme a pak je uvaříme doměkka a scedíme. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme uvařené fazole, osolíme je a mírně opečeme. Vinný ocet svaříme s nasekanou bazalkou.

  • 2

    Fazole s cibulí přeložíme do porcelánové mísy, zalijeme vychladlým vinným octem, přidáme tlučený koriandr a hřebíček, mletou skořici s paprikou, sekanou petrželku, celerovou nať a kopr, na kolečka nakrájený pórek a nakonec oloupaná rozmačkaná rajčata.

  • 3

    Vše důkladně zamícháme, podle chuti přisolíme a dáme alespoň na 3 hodiny do chladu rozležet.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k pečenému skopovému nebo vepřovému masu, nebo samostatně s pečivem.

Komentáře k receptu