Ruský bramborový salát s matjesem
Suroviny
- 300 g Zelí kysané
- 100 ml Majonéza
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Brambory
- 1 ks Červená řepa
- 3 ks Okurky nakládané
- 2 ks Matjesy - filet
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Kečup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 117 g
- Sodík 3543 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1106.5 mg
- Vláknina 24183.8 mg
- Vitamín A 24183.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velkou mrkev, brambory a červenou řepu předem uvaříme a necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky nahrubo nastrouháme, kyselé zelí nakrájíme nadrobno a matjesy na menší kousky.
-
2
Zeleninu a rybu v míse promícháme, směs osolíme, opepříme, okyselíme vinným octem, přidáme hořčici, lžíci rajského kečupu a majolku, dobře promícháme a přikryté necháme alespoň 3 hodiny rozležet.
-
3
Salát podáváme ozdobený kolečky cibule a dílky rajčat jako přílohu k masu, nebo jako samostatný pokrm.