Gruzínská marinovaná červená řepa s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Červená řepa
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 100 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Kapie
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 693.4 mg
  • Vláknina 14071 mg
  • Vitamín A 14071 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole svaříme vinný ocet s vodou v poměru 1:1. Když směs začne vřít, přidáme cukr a sůl, nové koření, celý pepř, hřebíček s bobkovým listem a necháme minutu převařit.

  • 2

    Červenou řepu důkladně očistíme a omyjeme a dáme vařit. Doměkka uvařenou a vychlazenou řepu oloupeme a nakrájíme na kolečka, vložíme do velké sklenice a zalijeme studenou marinádou. Sklenici dobře zakryjeme a dáme do chladna alespoň na 4 dny marinovat. Potom řepu vyndáme z marinády, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy.

  • 3

    Vyloupaná jádra vlašských ořechů, kapie a česnek umeleme, přidáme tlučený koriandr a rozmícháme se 3-4 lžícemi marinády. Směsí přelijeme červenou řepu, dobře promícháme a necháme 1-2 hodiny rozležet.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masu a uzeninám.

Komentáře k receptu