Voňavý koláč
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mouka žitná bílá
- 10 g Droždí sušené
- 130 g Cukr krupice
- 130 g Med včelí
- 5 g Anýz celý
- 2 g Muškátový oříšek
- 2 g Hřebíček
- 2 g Zázvor mletý
- 10 g Skořice mletá
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 12 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 112.1 mg
- Draslík 98.4 mg
- Vláknina 8156 mg
- Vitamín A 8156 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem a medem, přidáme hladkou i žitnou mouku, cukr, sůl, voňavé koření. Promícháme, přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí, nastavíme program na moučník a necháme péct.