Litevský zvěřinový sýr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Bažant obecný
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Majonéza
  • 150 ml Víno červené
  • 350 ml Zvěřinový vývar
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 2 kávová lžička Želatina
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Jalovec
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 3210 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 87.3 mg
  • Draslík 296.1 mg
  • Vláknina 7584.7 mg
  • Vitamín A 7584.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malého oškubaného vykuchaného bažanta rozčtvrtíme, oloupeme mrkev a čtvrtku malého celeru, na jemno nastrouháme sýr Ementál.

  • 2

    Bažanta vložíme do osolené vařící vody, přidáme celý pepř, jalovec i nové koření a vaříme asi 80 minut. Po hodině přidáme ho hrnce oloupanou kořenovou zeleninu, nakrájenou na kusy.

  • 3

    Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar zcedíme, maso vykostíme, umeleme a dáme do mísy.

  • 4

    Do masa vmícháme změklé máslo, strouhaný sýr, přidáme vývar z bažanta, do kterého jsme rozmíchali 2 lžičky želatiny a červené víno. Promícháme, podle chuti přisolíme, přidáme muškátový květ s pepřem a znovu promícháme. Směs upravíme na servírovací mísu, v chladnu necháme ztuhnout.

  • 5

    Podáváme s majonézou a kyselými okurkami.

Komentáře k receptu