Ruská drůbeží paštika
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
- 250 g Játra vepřová
- 100 g Slanina vepřová
- 150 g Máslo čerstvé
- 750 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Muškátový květ
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Okurky nakládané
- 4 ks Žemle tuková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 857 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 50 g
- Sodík 3368 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 330.1 mg
- Draslík 1185.5 mg
- Vláknina 10739.2 mg
- Vitamín A 10739.2 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 60.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa i játra nakrájíme na kousky, slaninu na kostky a vše v kastrolu opečeme na 100 g másla. Zalijeme osoleným horkým hovězím vývarem, přidáme pokrájenou mrkev a petržel, přepůlenou cibuli, uvaříme do měkka, scedíme, necháme vychladnout.
-
2
Potom maso, játra i zeleninu umeleme, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přidáme 70 g změklého másla. Směs dobře utřeme, přendáme do nízké mísy, ozdobíme dílky rajčat, sterilovaných okurek a dáme vychladit.
-
3
Podáváme s přepůlenými žemlemi, na řezu nasucho opečenými a potřenými zbytkem másla.