Plněné rybí karbanátky (zrazy)
Suroviny
- 600 g Filé rybí
- 100 g Křen
- 200 ml Mléko polotučné
- 150 ml Majonéza
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Žemle tuková
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2760 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 189.5 mg
- Draslík 265.3 mg
- Vláknina 7042.7 mg
- Vitamín A 7042.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé rozkrájíme na kostky a do mléka namočíme rozkrájené žemle, nadrobno pokrájíme cibuli, natvrdo uvaříme vejce. Vejce oloupeme a nadrobno nasekáme, velké sterilované okurky krájíme na malé kostičky.
-
2
Filé se žemlemi dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme a přidáme lžíci Solamylu, dobře promícháme, ze směsi pak uděláme větší placičky.
-
3
Na lžíci másla orestujeme nadrobno rozsekanou cibuli, přimícháme posekaná vejce a okurky, podle chuti osolíme, směs poklademe na připravené placičky. Zabalíme, vytvarujeme do podoby karbanátků, lehce obalíme v prosáté strouhance a po obou stranách do zlatova opečeme na oleji.
-
4
Hotové zrazy podáváme teplé nebo studené s majonézou, ochucenou strouhaným křenem.