Brioškový chléb s vanilkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 60 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 10 g Droždí sušené
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 4 ml Tresť vanilková
  • 240 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 88.3 mg
  • Draslík 43.7 mg
  • Vláknina 7645 mg
  • Vitamín A 7645 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme vejce do pěny, zalijeme mlékem, rozpuštěným máslem, přidáme, cukr, sůl, vanilkový cukr, tresť a hladkou mouku. Promícháme, přendáme do nádoby domácí pekárny, přisypeme sušené droždí, nastavíme program na sladký chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu