Pečené tvarohové buchty
Suroviny
- 700 g Mouka polohrubá
- 30 g Droždí
- 150 g Cukr krupice
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Sádlo škvařené
- 300 g Tvaroh měkký
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 80 g Rozinky bílé
- 50 g Cukr moučkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 4 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 75.3 mg
- Vláknina 1354.3 mg
- Vitamín A 1354.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme do misky, přisypeme lžičku cukru, rozdrobené droždí. Přilijeme půlku teplého mléka, na 10-15 minut odložíme na teplé místo, vzejít kvásek. Potom přisypeme zbylou mouku s kypřícím práškem, vanilkový a krupicový cukr, rozklepneme vejce, vložíme máslo a podle potřeby přilijeme mléko. Rukou, anebo v kuchyňském robotu vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Opět na teplém místě necháme vykynout 25-30 minut.
-
2
Měkký tvaroh dáme do misky, přidáme vejce, krupicový a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vložíme rozinky a ještě jednou promícháme.
-
3
Vál posypeme moukou, přeložíme na něj vykynuté těsto, rukama prohněteme. Těsto rozdělíme na 40 stejných kousků, každý kousek na vále rozválíme na kolečko o průměru 10-12 cm. Do středu každého položíme tvarohovou náplň, konce těsta k sobě dobře přimáčkneme, aby se spojili. Pokládáme je vedle sebe na plech vymazaný rozpuštěným sádlem. Boky každé buchty potřeme také sádlem a necháme je na plechu vykynout 10-15 minut.
-
4
Povrch buchet potřeme rozkvedlaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180°C, 20-25 minut. Upečené buchty necháme vychladnout na plechu, nakonec je posypeme moučkovým cukrem.