Fenyklový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 206 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Fenykl sladký - hlíza
  • 5 g Sůl
  • 650 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Fenyklová semínka
  • 25 g Chlebový kvásek
  • 200 ml Voda pitná
  • 20 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 373 mg
  • Vláknina 4265 mg
  • Vitamín A 4265 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme vodu, olej a šťávu vylisovanou z 2 čerstvých fenyklů, přidáme pepř, sůl, tmavou mouku, rozemletá semena fenyklu a na kousky nakrájený čerstvý fenykl.

  • 2

    Vmícháme chlebový kvásek a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct.

Komentáře k receptu