Žloutková omáčka bylinková

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Kapary
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 20 g Pažitka
  • 10 g Estragon
  • 8 g Cukr moučkový
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • 100 ml Víno bílé
  • 15 ml Ocet vinný
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 791 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 277.7 mg
  • Draslík 154.5 mg
  • Vláknina 857.5 mg
  • Vitamín A 857.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, vložíme do misky a necháme vychladnout. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme olejem a promícháme. Přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme posekané kapary a najemno posekaný kopr, estragon a pažitku.

  • 2

    Před podáváním necháme omáčku aspoň hodinu uležet.

Komentáře k receptu