Žloutková omáčka bylinková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 13 g
- Sodík 791 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 277.7 mg
- Draslík 154.5 mg
- Vláknina 857.5 mg
- Vitamín A 857.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, vyjmeme žloutky, vložíme do misky a necháme vychladnout. Rozmačkáme vidličkou, zakápneme olejem a promícháme. Přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, sůl, pepř a důkladně promícháme. Nakonec přimícháme posekané kapary a najemno posekaný kopr, estragon a pažitku.
-
2
Před podáváním necháme omáčku aspoň hodinu uležet.