Mozzarellové pizzy s cibulí a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 100 g Mozzarella
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 8 ks Rajčata
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 493.2 mg
  • Vláknina 8589.5 mg
  • Vitamín A 8589.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava pečení: Plechy vyložíme papírem na pečení a troubu připravíme k předehřátí na 200°C. Vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky.

  • 2

    Pizzy: Listové těsto rozválíme na plát čtvercového tvaru, který necháme 30 minut ztuhnout v lednici, a pak těsto nařežeme

  • 3

    na čtverce o velikosti jedné strany asi 7-8 cm. Nakrájené kusy těsta rozložíme na pečící plechy. Odřezky těsta, které nám vznikly při krájení plátu těsta, připlepíme na vykrájené čtverce těsta tak, že každý čtverec bude mít miskovitý tvar. Tvary vyrobíme tak, že okraje vykrájených čtverců potřeme po obvodu vodou a odřezky válcovitého tvaru ke čtvercům přilepíme. Cibuli a papriku očistíme (z papriky vyřízneme jádřinec) a nakrájíme na tenčí výseče. Nakrájenou zeleninu grilujeme 15 minut na rozpálenm grilu, dokud se paprika nezačne připalovat. Grilovanou papriku zabalíme do plastikového sáčku, a potom z papriky oloupeme slupku a klínky papriky pokrájíme na proužky. Rajčata a mmozzarellu nakrájíme na menší kousky.

  • 4

    Miskovité čtverce těsta vyložíme alobalem a dáme je předpéci do vyhřáté trouby. Po 10 minutách ze čtverců alobal odstraníme a těstové misky pečeme ještě asi 5 minut.

  • 5

    Potom předpečené pizzy naplníme grilovanou zeleninou, mozzarellou

  • 6

    a krájenými rajčaty. Nakonec pizzy posypeme tymiánem a pečeme asi 15 minut, dokud těsto nezezlátne.

  • 7

    Tyto slané koláčky italského typu můžeme servírovat teplé, ale i studené. Jestliže je chceme setrvírovat teplé, předehřejeme servírovací talíře.

Komentáře k receptu