Slanečkové závitky s jablky po lotyšsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 24 g
- Sodík 965 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 107.7 mg
- Draslík 784.5 mg
- Vláknina 9011.3 mg
- Vitamín A 9011.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky podélně rozkrojíme na půlky.
-
2
Dále nahrubo nastrouháme 1 jablko a nadrobno nasekáme cibuli a v misce důkladně promícháme se 2 lžičkami rajského protlaku a lžičkou cukru. Touto směsí potřeme slanečkové řezy, stočíme a propíchneme párátkem. Dvě oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kostky a spolu se slanečkovými závitky vložíme do sklenice.
-
3
Potom připravíme nálev. Svaříme ocet zředěný s vodou v poměru 1:1 s kořením, 2 lžičkami cukru a se lžičkou rajského protlaku a necháme vychladnout.
-
4
Marinádou zalijeme slanečkové závitky a jablka a necháme dva dny v chladu stát. Závitky vyndáme z marinády a rozdělíme na servírovací ploché misky.
-
5
Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené kostkami marinovaných jablek s bílým pečivem.