Slanečkové závitky s jablky po lotyšsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Ocet kvasný lihový
  • 200 ml Voda pitná
  • 3 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Slaneček
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Hřebíček
  • 3 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 965 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 107.7 mg
  • Draslík 784.5 mg
  • Vláknina 9011.3 mg
  • Vitamín A 9011.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané, přes noc vymáčené, stažené a vykostěné slanečky podélně rozkrojíme na půlky.

  • 2

    Dále nahrubo nastrouháme 1 jablko a nadrobno nasekáme cibuli a v misce důkladně promícháme se 2 lžičkami rajského protlaku a lžičkou cukru. Touto směsí potřeme slanečkové řezy, stočíme a propíchneme párátkem. Dvě oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kostky a spolu se slanečkovými závitky vložíme do sklenice.

  • 3

    Potom připravíme nálev. Svaříme ocet zředěný s vodou v poměru 1:1 s kořením, 2 lžičkami cukru a se lžičkou rajského protlaku a necháme vychladnout.

  • 4

    Marinádou zalijeme slanečkové závitky a jablka a necháme dva dny v chladu stát. Závitky vyndáme z marinády a rozdělíme na servírovací ploché misky.

  • 5

    Podáváme je přelité zakysanou smetanou a ozdobené kostkami marinovaných jablek s bílým pečivem.

Komentáře k receptu